Elämme jälleen sitä vuodenaikaa, jolloin talvi on luovuttamassa ohjaksia keväälle. Toiset meistä katsovat huolestuneena hupenevia lumia ja miettivät milloin koittaa tämän talven viimeinen hiihtolenkki, kun taas toiset tuskastelevat lumen määrää ja sen loputtoman hitaalta tuntuvaa sulamista. Itse kuulun jälkimmäisiin, en malttaisi millään odottaa, että saisin huutaa Muumipeikon tavoin: Hei kaikki - kevät on täällä!!

Kaikki meistä eivät pääse seuraamaan vuodenajan vaihtumista ulos, esimerkiksi sairauden vuoksi voi olla turvallisempaa katsella sohjoisia katuja ikkunasta.  Vauhdilla lisääntyvä valo tuo kevään tuntua myös sisätiloihin paljastaen samalla likaviirut ikkunoissa ja pölyt nurkissa. Kenenkään ei kuitenkaan kuuluisi potea huonoa omaatuntoa siitä, ettei jaksa tehdä keväisin suursiivousta, vain koska aurinko alkaa taas paistaa… Piristystä arkeen tuo värikäs tulppaanikimppu pöydällä ja kahvihetki auringonpaisteisen ikkunan ääressä.

Ollaan kilttejä itsellemme ja toisillemme, autetaan ja uskalletaan pyytää apua. Annetaan kevätsiivouksen tarkoittaa hyvää oloa, viihtymistä ja odotellaan hyvillä mielin kesää – sitä maailman kauneinta Suomen suvea!

Sivustollamme käytetään evästeitä käyttäjämäärän raportointiin.